Over mij

Dennis Marinus Scholtus SEO consultant Ekxo.nlDennis Marinus Scholtus (‘82) is de naam, senior (local) SEO expert en ik ben woonachtig en opgegroeid in de mooie stad Nijmegen, de oudste stad van het land en ik ben een ware internaut! Voor wie niet weet wat een internaut is: Een internaut is een ervaren internet-gebruiker, een virtuele reiziger op het internet.

In 2005 starte ik op het internet met onder andere een eBay winkel en webdesign. Ik begon met SEO in 2006 eerst als hobbyist en daarna professionaliseerde ik mijn digital vaardigheden. Eén van mijn eerste websites waarop ik SEO toepaste scoorde destijds in de top één procent van Alexa.com. Alexa.com rankt nagenoeg alle websites wereldwijd naar bezoekersaantallen.

Mijn hobby’s

Ondernemen is mijn nummer één hobby, naast ondernemen reken ik eveneens: honden, data science, lezen, personal development, copywriting, internet en computers in het algemeen tot mijn hobby’s.

Dennis Marinus Scholtus @ Dutch Hacking Health.

Dennis Marinus Scholtus @ Dutch Hacking Health.

Ik bezit data science MOOC’s van onder andere: Harvard University, Microsoft en Technische Universteit Delft. Data science is een hobby van me en ik zet mijn research vaardigheden graag in voor een goed doel tijdens bijvoorbeeld een hackathon als de Dutch Hacking Health, ik sta links op de foto.

Google Photos: link naar mijn data science MOOC’s. Een sterk ontwikkeld analytisch denkvermogen is onontbeerlijk voor een SEO consultant.

Waarom werd ik een SEO expert?

Nadat ik in 2005 had rondgehangen op online ondernemen forums, mijn eigen zoekmachine optimalisatie campagnes en theorieën had getest met Yahoo en Google vond ik het in 2006 tijd om mijn eerste SEO-technieken uit te proberen en zoals ze zeggen, de rest is geschiedenis.

De beste manier om iets te leren is met vallen en opstaan. Veel vakkennis opdoen, zelf doen, resultaten documenteren en variabelen testen. Net als bij het starten van een bedrijf, kan je in SEO hard vallen en snel falen. Ik geloof dat het de kern is die elke goede optimalisatie expert vormt, het leren van fouten.

Dus terug naar de vraag die ik stelde: “Waarom ben ik SEO expert geworden?” Dat antwoord is makkelijk, het is een levenslange vaardigheid die overal kan worden toegepast om elk bedrijf te helpen groeien. Met de nodige ervaring wordt SEO makkelijker en overzichtelijker.

Ik vind het simpelweg geweldig om ondernemers te helpen met het behalen van succes.